Epoxigolv

Epoxi är en term som täcker ett stort område av olika typer av härdplast som kan användas för många olika ändamål, till exempel lim, färger, isolering av elektroniska komponenter, lacker, laminat, och andra ytbeläggningar för att bara nämna några användningsområden.

Ett epoxigolv läggs normalt i tjocklek mellan 1,5-4 mm, men det kan även läggas tjockare om det skulle finnas ett behov till det. Epoxigolv kan läggas både med slät yta (SL) eller beströs med sand för att få struktur och halkskydd.

Varför använda epoxigolv?

Det finns ett antal egenskaper som gör att epoxi är ett mycket passande material att göra golv av:

Tät beläggning: Ett epoxigolv är vattentätt. Det skyddar därmed betongen samt skapar en hygienisk och lättstädad miljö.

God kemikaliebeständighet: Epoxigolv tål de flesta normalt förekommande kemikalierna, salter och oljor.

Minimal Skötsel: Tack vare att epoxigolv är fogfria och har en god kemikaliebeständighet krävs bara ett minimalt underhåll. Dessa egenskaper gör att epoxigolv är mycket enkla att underhålla, något som även innebär lägre kostnader.

Lättstädade: På grund av deras jämnhet, avsaknad av fogar, och motstånd mot kemikalier är epoxigolv mycket lätta att städa.

Tålighet: Epoxigolv är slitstarka, slagtåliga och har en hög hållfasthet.

Lättreparerad: Om epoxigolv trots allt skulle bli skadade är det enkelt att reparera golvet. Reparationen kan även utföras lokalt där skadan är utan att påverka resten av golvbeläggningen.

Lättstädade och hygieniska: Då epoxigolv saknar fogar är det mycket lätt att städa dessa golv. Det går även att använda kemikalie-baserade städmedel då epoxigolv inte är känsligt för sådana ämnen.

Passar för de flesta golv: Epoxi är ett ämne som lätt fäster vid de flesta typer av material och epoxigolv kan därför användas på det flesta underlag.

Fritt val av kulör:  Det går att bryta fram i princip vilken kulör som helst. Detta kan användas för att markera golv med till exempel varningssymboler om det finns risk för skador eller med markeringar för att visa var hyllorna ska stå i ett lager.

Som du säkert kan förstå från alla dessa egenskaper är epoxigolv mycket lämpat för miljöer där det ställs höga krav på slitstyrka och hållfasthet. Då materialet kan anpassas med olika egenskaper för att möta särskilda krav på t.ex. kulör, kemikaliebeständighet och halkskydd finns det många industrigolv som skulle förbättras av ett lager epoxigolv.

Varför oss på CFF Industrigolv?

Med många års gedigen branscherfarenhet och en egen produktion av innovativa golv är vi en pålitlig och professionell aktör på marknaden. Våra år i branschen i kombination med en bred kompetens gör att det inte finns några problem relaterade till industrigolv som vi inte kan lösa. Genom åren har vi haft många nöjda kunder vilket vi givetvis är mycket stolta över – några referenser har vi samlat här på vår hemsida som du gärna får ta en titt på. Det ger dig en bra bild över vad vi kan åstadkomma för dig.

Kontakta oss för att ta reda på mer

Hör gärna av dig till oss på CFF Industrigolv om du är intresserad av Epoxigolv, så berättar vi gärna mer och presenterar en lösning till dig. Fyll i kontaktformuläret här på webben med lite information om ditt ärende, så återkommer vi till dig snarast möjligt.