HTC Superfloor

Vi på CFF Industrigolv är stolta över att vara godkända utförare av HTC Superfloor som är en välkänd och beprövad metod för att slipa och polera betonggolv. Denna golvbehandlingsmetod passar framför allt bra på lager och på produktionsytor i torra miljöer. För att vi ska kunna utföra HTC Superfloor krävs en betongplatta av god kvalitet.

Fördelar med HTC Superfloor

HTC Superfloor har en rad olika fördelar. Dels är det ett miljövänligt alternativ och det är dessutom diffussionsöppet vilket innebär att tillskjutande fukt inte är några problem. Resultatet efter en golvbehandling med HTC Superfloor är estetiskt tilltalande med en högblank och skinande yta, samt en mycket god nötningsbeständighet.

Metoden – så går det till

HTC Superfloor™ är ett betonggolv som slipats och polerats med diamantverktyg. Slipningen sker i flera steg med successivt allt finare kornstorlekar. Processen består av grovslipning, förädling, impregnering och polering. Efter sammanlagt sju slipsteg är ytan högglanspolerad och har alla de egenskaper som kännetecknar ett äkta HTC Superfloor™.

HTC Superfloor™ – steg för steg

 • HTC Superfloor – fas 1

  Fas 1:

  Först utförs grovslipning och eventuell gammal, smutsig golvbeläggning avlägsnas.

 • HTC Superfloor – fas 2

  Fas 2:

  Därefter raffineras ytan i två slipningssteg så att den blir plan och fin.

 • HTC Superfloor – fas 3

  Fas 3:

  Golvet impregneras med HTC Cure™ för att förbereda det för diamantpolering.

 • HTC Superfloor – fas 4

  Fas 4:

  Poleringen inleds med HTC:s specialkonstruerade diamantverktyg för framställning av HTC Superfloor™

 • HTC Superfloor – fas 5

  Fas 5:

  Efter 7 slipningssteg är ytan högglanspolerad och du har ett funktionellt, ekonomiskt och miljövänligt HTC Superfloor™.

Varför betongslipning?

Betonggolv återfinns i många olika industrimiljöer, och många byggnader vilar på en betonggrund. Det är i grunden ett mycket slitstarkt material men för att behålla de goda kvaliteterna och egenskaperna krävs regelbunden underhållning av golvet. Betongslipning med HTC Superfloor ökar hållbarheten och livslängden på betongen samtidigt som den löpande underhållningen och städningen förenklas. Dammutfällningen minskar och golvet blir blankt och skinande.

Varför CFF Industrigolv

Det finns flera goda anledningar till att anlita oss på CFF Industrigolv som din golventreprenad när du behöver hjälp med betongslipning. Tack vare en egen produktion av innovativa golvprodukter samt lång erfarenhet från branschen kan vi alltid erbjuda professionellt utförda tjänster med goda resultat. Genom åren har vi arbetat med en rad olika projekt och haft många nöjda kunder – några av dem kan du läsa om bland referenserna här på vår hemsida. De ger dig också en bra uppfattning om vad vi kan göra för dig.

Hör gärna av dig till oss om du vill anlita oss för betongslipning, så berättar vi mer om hur vi arbetar, våra produkter och vad vi kan göra för dig enligt de behov du har. Du når oss enklast genom att fylla i kontaktformuläret här på webben, så återkommer vi till dig så snart vi kan med mer information. Välkommen!